Prenosni računalniki postajajo zmogljivejši ter čedalje bolj uporabni za vsakogar

Prenosni računalniki so odlično sredstvo, za pomoč pri delu, šolanju, organizaciji in podobno.  V primerjavi z namiznimi računalniki, so prenosni računalniki veliko bolj praktični, saj ga s seboj lahko vzamemo kamor koli, ter delo opravljamo tudi na poti, saj imajo svojo baterijo, katero napolnimo doma, nato pa je brez napajanja na elektriko lahko v uporabi nekaj več ur. 

Prenosni računalniki postajajo zmogljivejši ter čedalje bolj uporabni za vsakogar

Prenosni računalniki so zato primerni za delo, saj lahko na istem računalniku delo opravljamo v službi kot tudi doma, ter tako nismo vezani le na to kar naredimo v službi, saj lahko nek projekt nadaljujemo doma in smo tako bolj učinkoviti. 

Prav tako je tudi z šolanjem, saj je čedalje bolj priljubljeno zapisovanje zapiskov na prenosnem računalniku, kajti zapiski so tako kompaktno na enem mestu, ter se ne izgubijo ali pomešajo. Prav tako ni potrebno zapravljati denarja za nove zvezke in potrebščine, ki se skozi leta zelo naberejo. Preprosto kupimo prenosni računalnik, kateri je tako ali tako že prisoten v vsakemu domu, ter nimamo več stroškov, prav tako pa ga lahko uporabljamo tudi za druge stvari kot so gledanje filmov, ali pa zabava. 

Nekateri prenosni računalniki pa so tudi opremljeni že z zmogljivejšimi procesorji ter so tako zmogljivi za igranje raznih  računalniških igric. Takim prenosnim računalnikom pravimo tudi »gaming« računalniki. 

Za razliko od namiznih računalnikov, ki imajo veliko komponent, so prenosni računalniki bolj kompaktni, ter ne porabijo toliko prostora in ne povzročajo navlake. Glede na zmogljivost, pa so z današnjo tehnologijo tudi zelo blizu nekoliko zmogljivejšim namiznim računalnikom »PC«. 

Prav tako so tudi na prenosnih računalnikih posamezne komponente zamenljive in se jih tudi da nadgraditi, če imamo po le temu potrebo. …

Ohranjanje socialnih stikov je zelo pomembno

Socialni stiki so ključnega pomena za našo srečo in zadovoljstvo. Socialni stiki nam dajejo neko oporo, vemo da se lahko na neko zanesemo, če imamo kakršenkoli problem imamo nekoga, s komer lahko govorimo in s tem zmanjšamo možnost nastanka depresije. Ko nas nekaj moči ali imamo nekaj za povedati je zelo dobro, da imamo nek krog ljudi, s katerimi ohranimo stike in da jim vse to lahko povemo.

Socialne stike gradimo že od malih nog. Mlajši kot smo bilj intimni so te stiki. Ko odrastemo stiki niso več tako intimni ampak so še vedno pomembni. Če že kot mladi gradimo na socialnih stikih, potem v našem odraslem življenju tukaj ne bi smeli imeti večjih problemov, če pa smo kot majhni zelo zaprti in se ne družimo, je lahko to velik problem za naše zdravje in nadaljnjo odraščanje. Depresija je zelo resna zadeva, ki jo je potrebno jemati zelo resno in ni dobro, da jo zanikamo. Do depresije lahko pride tudi z pomankanjem socialnih stikov. S tem ko ohranjamo socialne stike imamo neko skupino ljudi, ki jim lahko zaupamo , se z njimi pogovarjamo in se družimo. Nismo zaprti doma v sobi, imamo veliko stvari v mislih in nimamo nikogar, ki bi nas lahko poslušal in poskušal razumeti. Tukaj lahko nastane velik problem, ki se ga je potrebno lotiti, če nam je to všeč ali ne. Ni zdravo, da vse držimo v sebi in nimamo nikogar razen sami sebe, da bi to povedali. Zato pa ohranjajmo socialne stike, družimo se, ni nujno da se vidimo v živo, lahko se pogovarjamo preko socialnih omrežij ali pa pokličemo prijatelje po telefoni, ravno toliko, da osebo vprašamo kako je in kaj je novega. To je povsem dovolj. S tem ohranimo stike in ne pozabimo en na drugega in pob priliki se dobimo še v živo na kavi kar je mnogo lepše, kot pa da sedimo doma v sobi sami.

Ohranjanje socialnih stikov je zelo pomembno

Zelo lepa stanovanja na nepremičnine Obala in ideja, da končno kupim svoje stanovanjevanje

Zadnje čase imajo nepremičnine Obala zelo lepa stanovanja na voljo za prodajo. Že kar nekaj časa jih spremljam, ampak do sedaj so bile na voljo večinoma hiše. Tudi hiše, ki ji imajo nepremičnine Obala v prodaji, so zelo lepe, ampak iskreno si v tej fazi hiše še ne želim. Enostavno bi bila to prevelika odgovornost. Niti ne vem, ali bi se preselila toliko ven iz mesta, da bi bila hiša nekaj, kar bi si želel. 

Zelo lepa stanovanja na nepremičnine Obala in ideja, da končno kupim svoje stanovanjevanje

Stanovanja so mi za zdaj mnogo bolj praktična. Mnogo manj dela je in posledično imam več časa za izlete in različne dogodke. Ne dolgo nazaj sem živela v hiši in sem bila zaradi samega dela tako zelo utrujena, da se mi skoraj ni dalo več nikamor. Sedaj, ko sem ponovno v stanovanju, pa spet vidim, kako je lahko življenje bolj preprosto. Enostavno se odločim, da bom šla isti ali naslednji dan nekam ven in grem. Tako, da mi je zelo všeč, da imajo nepremičnine Obala toliko lepih stanovanj, saj se ravno te dni odločam za to, da ali bom šla že zdaj v nakup svojega stanovanja ali pa bom še malce počakala. Mislim pa, da bo kar šla v nakup. Obala se mi zdi tudi mnogo bolj primerna za nakup. Vseeno lahko še vedno živim v Ljubljani in čez leto oddajam stanovanje na obali. V glavni sezoni pa ga lahko oddajam turistom. Kakšen teden si ga pa rezerviram zase, da sem lahko tudi jaz na obali. Vseeno mi je Ljubljana bolj zanimiva, ker se mnogo več stvari dogaja. Ampak obala mi je pa tudi zelo prijetna za razne oddihe. 

Nekaj stanovanj, ki jih imajo nepremičnine Obala, je zelo primernih in mislim, da se bom kar dogovorila za ogled, da vidim v živo, če je res to to, kar iščem. Včasih se namreč zgodi, da so fotografije lepše od resničnosti. Ampak milim, da nepremičnine Obala nimajo težav s tem, tako, da bom verjetno videla točno to, kar pričakujem. Ponudbo nepremičnin na Obali si lahko ogledate tukaj.…

Garažna vrata so pomembna, če je v garaži drag avto

Moj oče je nekaj časa nazaj kupil novi a avto. Doma je imel zelo staro garažo, pri kateri smo samo čakali da se bo enkrat sesula. Ko smo imeli star avto, nam je bilo relativno vseeno, saj smo vedeli, da bo oče kupil novega. Sedaj pa je nastal problem, saj je kupil res dober avto, ki pa je dobro, da je pod streho.

Oče se je odločil, da bo staro garažo podrl in zgradil novo, večjo in boljšo. Res se je lotil tega projekta in garaža je bila hitro postavljena. Sedaj pa je bilo potrebno kupiti še garažna vrata. Garažna vrata morajo biti dobra. nočemo seveda, da nam nekdo lahko udre v garažo, zato smo dolgo časa iskali primerna garažna vrata za to garažo.

Garažna vrata so pomembna, če je v garaži drag avto

Nekaj časa je minilo in imeli smo obdobje hudih neviht, kar pomeni, da je potrebno dati avto na varno. Spet smo gledali garažna vrata in končno našli prava. Hitro smo jih kupili in že naslednji dan smo jih dobili na dom. Garažna vrata sta oče in brat lepo montirala na garažo in avto je bil končno na varnem. Garaža je izpadla res dobro in lepo. Res je naredil zelo močno garažo, ki se definitivno ne bo podrla mnogo mnogo let in na to smo zelo ponosni. Avto bo prav tako imel dolgo življenjsko dobo, saj ne bo izpostavljen takšnim hudim vremenskim razmeram, razen ko bo oče vozil. Avto je bil precej drag zato seveda želimo, da ostane dober čim dlje.

Stara garaža je bila res slaba, garažna vrata tam, so bila res grozna. Samo čakali smo, da se vse sesuje. Vsak, ki je šel v garažo, se je bal, da bo nekaj mu padlo na glavo. Bil je res že skrajni čas za zamenjavo in to smo naredili ob pravem času, drugače bi bil novi avto lahko že po enem tednu na popravilu.…

Kako varen mora biti fasadni oder?

Gradbena dela večini od nas niso ravno najbolj znana, še posebej če nikoli nismo sodelovali pri kakšni postavitvi objekta. Tudi sicer je treba biti za takšno delo precej dobro izučen, obenem pa se zavedamo, da je gradbeništvo na sploh zelo nevarna dejavnost.

Ko gradimo nov objekt ali opravljamo kakšna druga dela na višini, se mora seveda postaviti fasadni oder. Ta mora biti narejen iz povsem kakovostnih elementov. Če postavljanja prav tako nismo vešči, se tega dela nikakor ne smemo lotevati v lastni režiji.

Kako varen mora biti fasadni oder?

 

Kje kupimo fasadni oder?

Za postavljanje objekta in drugih podobnih del torej najamemo strokovnjake. Ti navadno s seboj prinesejo vso potrebno opremo, ne nazadnje tudi fasadni oder. Če pa bi vendarle morali takšen sistem za gradnjo kupiti sami, bi morali najprej najti primernega ponudnika.

Seveda se fasadni oder splača kupiti samo v primeru, če ga pogosto rabimo. V nasprotnem primeru se nam veliko bolj splača najetje odra za fasado. Takšno storitev pa nam dandanes k sreči ponujajo številna podjetja.

 

Kdo preveri, ali je oder dobro postavljen?

Gradbeni odri morajo torej biti na sploh izjemno kakovostni. Niti en sam element odra ne sme biti poškodovan. Če je, ga je treba nemudoma zamenjati. Postavitve takšnih sistemov, kot je fasadni oder, pa lahko preverjajo samo strokovnjaki, ki točno vedo, kdaj je sistem primerno ter dovolj varno postavljen.

Šele ko je fasadni oder postavljen tako, kot mora biti, se uporaba lahko prične. Ustrezna postavitev tako omogoča dovolj veliko varnost vseh delavcev na gradbišču. Kljub temu morajo še vedno biti dovolj pozorni, saj je delo na višini tako in drugače vedno zelo nepredvidljivo in nevarno.

 

Različne vrste gradbenih odrov

Ob pojmu gradbeni oder navadno najprej pomislimo samo na najbolj klasično obliko. Kljub temu pa so na voljo še številni drugi tipi odrov. Nekateri so zelo specifični in za uporabo morda še toliko bolj nevarni.…

Restavracije Izola so odličen prostor za zmenek

Imamo fanta, kateremu je res všeč ena punca. Že dolgo časa zbira pogum, da jo vpraša, če bi šla z njem na en zmenek. Končno se seveda opogumi in jo vpraša. Punca je privolila na zmenek in jo zanima kam jo bo ta fant peljal. Ker fant še ne ve točno kaj bo naredil, ji pove, da je to presenečenje. Punca ima seveda s tem odgovorom zelo visoka pričakovanja. Fant začne razmišljati kako bi ta zmenek naredil poseben.

Končno gre malo na splet pogledati kaj bi lahko naredil. Prvo kar pomisli je da je obala, morje in podobno zelo romantičen prizor in da bi zmenek speljal v to smer. Končno malo prebrska in ugotovi, da so restavracije Izola odlična ideja. Peljal jo bo na večerjo ob morju, kjer bosta lepo ob pogledu na morje uživala v dobri hrani, pijači in pogovoru. Punci končno pove kdaj gresta na zmenek, ne pove pa je kam gresta. Punca se lepo uredi in pripravi na zmenek presenečenja. Na poti do tja, v avtu punca izve da zmenek vodi v restavracije Izola.

Restavracije Izola so odličen prostor za zmenek

Zelo je vesela, saj morja ne vidi vsak dan in redkokdaj se odpravi v kakšne restavracije Izola medtem ko je na morju. Končno prideta tja in zmenek se uradno prične. Spijeta kozarec penine, pojesta predjed, nato še glavno jed in sladico. Med celotnim časom potega zanimiv pogovor in nikoli ni dolgčas. Punca je na koncu zmenka zelo zadovoljna in privoli na drugi zmenek. Fant se seveda vpraša kaj je lahko boljše od restavracije Izola in ker ni odgovora razmišlja da bi zadevo ponovil in še izboljšal z vprašanjem: Ali bi bila moja punca?

Restavracije Izola so res odlična ideja za zmenek, navadno večerjo ali pa kosilo. Je zelo lep kraj ob morju, kjer imajo gostje prečudovit razgled in hrana je prav tako odlična.…

Ker se je podražilo skoraj vse, so se podražila tudi drva

Moja soseda neprestano jamra, koliko ima dela z drvami. To pa zato, ker imajo kurjavo na drva in imajo to srečo, da imajo svoj gozd. Vendar ona s tem ni zadovoljna, ona pravi, da raje ne bi imela gozda in bi raje drva kupila. No, ona pa ne razume nekoga, ko ima isto kurjavo na drva in si drv ne more privoščiti, ker se je cena drv skoraj podvojila. Kaj bi dal ta človek, da bi imel svoja drva. Njemu nebi bilo problema delati od jutra do večera, samo da bi v garaži bila drva. Saj veste kako pravijo za drva- drva grejejo dvakrat. Takrat ko jih zlagamo in ko z njimi kurimo. 

Mi imamo ogrevanje samo na drva in še kako dobro vem, koliko smo plačali drva lani in koliko letos. Kam so šle te cene drv, človek ne more vejreti. Letos smo plačali drva skoraj enkrat več, kot lani in lahko rečem, da smo dobili tudi slabša drva, ker jih ljudje vseeno na veliko prodajajo in prodajalci so izkoristili trg. 

Ko premišljujem o tem času, bi najraje kupil gozd, kjer bi si lahko drva sekal in urejal sam. Prav užival bi v tem, ko bi vedel, da bom lahko imel svoja drva in da mi prodajalci ne bodo višali cen. Bojim se drugega leta, kaj bo prinesel čas in koliko bodo stala drva. Vseeno pa mi je jasno, da toliko ko so se drva podražila letos, se drugo leto enostavno ne morejo. Upam, da imam prav in da drugo leto ne bomo ostali brez ogrevanja, ker bodo drva šla spet gor. 

Ker se je podražilo skoraj vse, so se podražila tudi drva

Koliko električne energije lahko proizvede sončna elektrarna?

Ko je govora o temi, v katero je vključena tudi sončna elektrarna, se seveda vprašamo, koliko električne energije lahko proizvedejo tovrstne naprave. Odgovor na to vprašanje lažje dobimo, če v zakup vzamemo nekatere dejavnike, ki vplivajo na to. To so lokacija objekta, kjer je naprava nameščena, naklon strehe, ne nazadnje še orientacija smeri strehe.

Daleč največji izkoristek nam sončna elektrarna lahko da, ko sonce na sončne celice sije ves čas pod kotom 90 stopinj. Slednjemu pa se v resnici lahko približamo samo s sistemi, pri katerih je naklon ter sama smer sončnih celic prilagojena soncu. Če so na primer sončne celice fiksno vgrajene na strehi, se njihova učinkovitost spreminja, in sicer glede na samo smer sonca.

Koliko električne energije lahko proizvede sončna elektrarna?

 

Kako močno sončno elektrarno lahko vgradimo pri sebi doma?

Vsekakor je treba posebej upoštevati omejitve glede možne velikosti sončne elektrarne pri sebi doma, čeprav lahko na hitro izračunamo naše dejanske potrebe. Kar se torej tiče omejitev, je treba zlasti upoštevati omejitve električnega omrežja in kako razpoložljiva je površina strehe.

Ko so nam zadeve jasne v povezavi z omejitvami, ki nam jih narekuje sončna elektrarna, se je potrebno osredotočiti tudi na to, kakšen je pravzaprav postopek izvedbe pri tovrstni napravi. Najprej bo seveda potreben ogled objekta, prav tako bo treba definirati vse, kar je povezano z njim ter sončno elektrarno. Sledi priprava ponudbe z vsemi detajli. Nato potrditev ponudbe še z vaše strani ter priprava vlog ter dokumentacije za pridobitev Elektro soglasja in subvencije.

Sam postopek se nato nadaljuje s strojno in elektro montažo sončne elektrarne. Sledi električni priklop naprave, in sicer s strani upravljavca električnega omrežja. Ne nazadnje še povezava na internet ter seznanjanje z uporabo.

 

Cena ter vračilna doba sončne elektrarne

Seveda se cene modulov znižujejo, prav tako se lahko za isto ceno dobi močnejše in bolj učinkovite module. Povprečna cena izvedbe sončne elektrarne je okoli 1000 evrov na kW moči.…

Poceni zobna prha ni zdržala veliko časa

Medtem ko je cel svet preplavila poceni zobna prha, ki ni imela večjega učinka, so pravi profesionalci razvili bolj kakovosten izdelek. Le da marsikdo ni vedel, da to obstaja, saj je videl le tisti izdelek, ki stane dvajset evrov in reklamo, ki je prirejena. Sama sem kupila zobno prho, za katero sem odštela okoli sto evrov in sem zelo zadovoljna z njo. Naredi točno tisto, kar bi morala, imam jo pa že več kot tri leta. Redno jo uporabljam in še kar deluje brezhibno. 

Poceni zobna prha ni zdržala veliko časa

Znanka je kupila tisto zobno prho, ki je bila najbolj poceni in menda ji ni zdržala niti en mesec. Sicer pa roko na srce, je to bilo skoraj logično. Osebno nikoli nisem zaupala, pocenim izdelkom, ravno zato, ker se tako rada kvarijo in nimajo dolge življenjske dobe. Pri kakovostnih izdelkih se vsaj ve, da bo trajal določen čas in da ima garancijo. Pa tudi že od majhnega so me naučili rek, ki se glasi. Nimam dovolj denarja, da kupujem poceni. In res je tako. Če bi želela imeti poceni izdelek 3 leta, ki se kvari na nekaj mesecev in stane dvajset evrov, to pomeni, da bi na leto zapravila najmanj sto dvajset evrov, pa še ne bi delal dobro. V treh letih je to okoli tristo šestdeset evrov. Za zobno prho, ki jo imam že tri leta, se dala man kot sto dvajset evrov in zelo dobro opravlja svoje delo. Mislim, da to več kot dovolj očitno dokazuje, da so poceni izdelki metanje denarja proč. …

Naj izberem botoks ali kaj drugega?

Ne vem za kaj naj se odločim, sedaj ko sem toliko prebrala o botoks in hialuronskih polnilih in še nekaterih drugih metodah, ki so ta trenutek bolj dostopne kakor pa, karkoli drugega. Vsaj zame. Ne, dolgo nazaj, ne bom lagala, tudi to ni bilo dostopno zame in sem zelo vesela, da so se ti časi spremenili. Sedaj pa ne vem, za kaj točno naj se odločim.

Naj izberem botoks ali kaj drugega?

Nekateri me prepričujejo, da je botoks zadnja stvar, ki naj bi se uporabil, saj je toliko drugih stvari, ki imajo dovolj dober učinek na začetku. Spet drugi pravijo, da druga polnila in posegi niso dobri za določene predele na obrazu. In sedaj vsekakor ne vem, kaj naj se odločim. Vse, kar si želim, je, da imam lepo kožo na obrazu in da ne bom videti, ko kakšna spaka, potem, ko mi bo popustilo. Vsi me namreč strašijo s tem, da je botoks lahko eden zmed takšnih polnil, čeprav še nobene nisem videla, da bi imela takšne težave. Lahko, da tudi nobene nisem videla, ko je bila v tem obdobju, ko ji je botoks popustil ali pa morda to niti najmanj ni res. Morda me vsi samo strašijo v prazno, ampak vseeno bi pa rada videla, kako je videti predel obraza, ko botoks popusti, preden bi nekomu očitala, da me straši z nečim, kar ni preveril in niti najmanj ni res. Včasih smo res preveč prestrašeni za vsako stvar, preden imamo vse dokaze. 

Morda pa tudi jaz iščem razloge za to, da nečesa ne naredim, ker nisem še popolnoma prepričana, če bi šla na to pot. Res, da si to zelo želim, ampak vseeno bi raje naredila nekaj, kar drži, kakšno leto ali več in ne le približno štiri mesece, saj v današnjih časih človek težko ve, kaj bo naslednji mesec, še manj pa kaj bo čez eno leto. Vsi pa vemo, da je botoks nekaj, kar je treba potem obnavljati. …