Ob poškodbi ušesa sem dobil tinitus


Categories :

Že zelo dolgo, natančneje od srednje šole, se že redno udeležujem rekreacije košarke, katero igramo s prijatelji in ostalimi navdušenci košarke v šolski telovadnici osnovne šole iz našega kraja. No tako pa sem nekaj časa nazaj dobil pri eni igri, ki smo jo igrali, poškodbo ušesa. Tukaj pa me je nasprotni branilec, s komolcem udaril v uho, ko sem šel prodirati proti košu. Takrat pa sem otrpel poškodbo ušesa, saj sem začel dobivati zelo moteče šumenje v ušesu.

Ko pa sem se odpravil k zdravniku, pa mi je rekel, da gre za tinitus. To pa me je kar malo prestrašilo, saj sem slišal, da se tinitus ne mora pozdraviti v celoti, tako da sem mislil, da bom s tem moral živeti do konca življenja. 

No tako pa sva z zdravnikom začela razne postopke, ki bi mi lahko pomagali, da bi se mi popolnoma pozdravil tinitus. To pa je izgledalo tako, da so se najprej izvedle razne preiskave, s katerimi se je preverilo moje stanje ušes.

Ob poškodbi ušesa sem dobil tinitus

Nato pa so temu sledile razne zvočne terapije. To je vključevalo uporabo raznih specifičnih zvokov, kateri bi mi pomagali odvrniti pozornost od tinitusa, oziroma od šuma, ki mi ga je povzročil tinitus. Nato pa sem imel še razne terapije, pri katerih pa je šlo za to, da se je moje možgane treniralo tako, da se je spremenil fokus mojega zvoka, oziroma da sem se naučil ta zvok ignorirati.

No tako pa sem z vsemi temi terapijami lahko nekako premagal tinitus. Šumenje v ušesih pa se sicer ni končalo, vendar sem se naučil to ignorirati, kar pa je vodilo v to, da me to sploh ni več motilo, saj nisem niti prav zaznal tega šumenja. Sicer pa je to kar trajalo, da sem se lahko povsem navadil na to, vendar sem vesel, da me sedaj tinitus več ne moti in sem se navadil živeti s tem.