Sobno kolo in rekreacija


Categories :

Pa so prišli zimski meseci. Vsi dobro vemo, da v zimskih mesecih radi počivamo na toplem. Je pa res, da tudi v teh mesecih ne smemo pozabiti na rekreacijo. Sam sem človek, ki se zelo težko spravi naprimer v fitnes ali na kakšno košarko. Ker imam takšno službo, da sem večina časa med ljudmi in na cesti, si v prostem času res želim mir. Tako poleti večina časa kolesarim, pozimi pa na rekreacijo kar malo pozabim. To zimo pa sem videl, da potrebujem gibanje. Kupil sem si sobno kolo. 

Nisem dolgo premišljeval, kaj točno bi naredil. Kajti mrzli zrak meni ne paše, tako da sem se izogibal sprehodov in tekov v naravi. Takoj se prehladim. Zato sem vedel, da moram za rekreacijo poskrbeti na toplem. Na fitnes nisem želel, doma mi ni bilo do telovadbe, tako da sem izbral sobno kolo

 

Sobno kolo je bila odlična odločitev

Ko sem ga prvi dan postavil v hodnik in začel trenirati, sem kar hitro videl, da bi ga rajši imel v dnevni sobi, kjer bi zraven lahko gledal kakšno oddajo ali film. Ja, lahko bi sobno kolo imel v hodniku in se malo bolj posvetil sebi, ampak enostavno mi je bilo preveč dolgčas. Ker pa mi je bilo dolgčas, mi je ura tekla zelo počasi. Tako na sobnem kolesu nisem bil dolgo. Vedel sem, da je to prekratki čas, da bi se spotil in naredil nekaj zase. Ravno zato sem sobno kolo predstavil v dnevno sobo. Lahko vam povem, da sedaj komaj čakam, da grem na sobno kolo. 

Sobno kolo in rekreacija

Vsak dan, ko pridem iz službe si prižgem televizijo in grem na sobno kolo. Ena ura mine takoj. Naredil sem pravo odločitev, tako bom poskrbel, da bo moje telo ostalo v kondiciji in bom spomladi imel dovolj energije, da grem na daljšo progo z mojim kolesom.