Hipnoza je veliko več kot sredstvo za zabavo


Categories :

Nekaj časa nazaj, sem prvič slišal za hipnoterapije, kar pa pomeni, uporaba hipnoze za medicinske namene. To pa me je zelo presenetilo, saj sem do sedaj vedno mislil, da je hipnoza uporabna le za zabavo, saj sem imel izkušnje z hipnozo zgolj, ko sem to videl na kakšnih showih, kjer se je ta postopek uporabljal za zabavanje ljudi, ter je bil povsem varen.

Tako pa sem nato, po nekaj raziskave, ugotovil, da je hipnoza zelo uporabna tehnika za zdravljenje raznih težav. Najbolj očitno je torej, da se hipnoza uporabi za zdravljenje raznih težav, povezanih s samozavestjo, oziroma z našo zavistjo. Tako pa se lahko razne depresije in podobne težave zdravi z hipnozo, kjer se lahko pacienta, oziroma osebo, ki trpi z raznimi zavistnimi težavami, spravi v takšno stanje s hipnozo, da se lahko oseba zazre vase, ter lahko nato najde rešitev za svoje težave.

Kar pa me je najbolj presenetilo, pa je bilo to, ko sem ugotovil, da je lahko hipnoza tudi uporabna za razne fizične bolečine, kar pa mi je bilo zelo fascinantno. Tako nam lahko hipnoza zmanjša občutek bolečin v raznih stanjih. Znanost za tem pa je takšna, da lahko hipnoza pacienta vodi tako, da se pozornost odvede stran od bolečin, kar pa je lahko zelo koristno. Zato se takšne metode uporabljajo tudi pri na primer porodih in podobno.

Hipnoza je veliko več  kot sredstvo za zabavo

Nato pa hipnoza še posega v razne druge veje, kot je na primer ta, da lahko hipnoza pomaga, če imamo težave s spanjem.

Tako pa sem ugotovil, da je hipnoza veliko več, kot le sredstvo, s katerim lahko zabavamo ljudi. Ta raziskava, ki sem jo opravil, pa me je zelo presenetila, saj si nisem nikoli mislil, da je hipnoza tako pomembna in pa uporabna za toliko različnih težav, s katerimi se lahko ljudje srečujemo, tako da me je to zelo presenetilo.