Kolonoskopija mi je pomagala odpraviti bolečine


Categories :

Nekaj časa nazaj sem začel zelo pogosto čutiti nekakšne neprijetnosti na območju mojega črevesja. Tako pa me je to že malo skrbelo, saj je bila tako tudi moja prebava nekoliko slabša. Zato pa sem se nato, ko so se mi začele bolečine stopnjevati, odpravil do zdravnika, da bi mi lahko ta dal odgovore na moje težave, saj me je to začelo že nekoliko srbeti.

No tako pa sem se nato res odpravil, ter je moral zdravnik najprej narediti nekaj pregledov. Tukaj pa je bila nato potrebna kolonoskopija, vsaj tako je precenil, saj je želel bolje videti kaj se dogaja znotraj mojega črevesja. Kolonoskopija pa je postopek, kjer zdravnik s pripomočkom imenovanim kolonoskop, preveri notranjo stran našega črevesja. Tako pa je kolonoskop instrument, ki je v obliki dolge prožne cevi, ki pa ima na koncu kamero in omogoča zdravniku, da si ogleda notranjost našega črevesja.

Najprej pa me je bilo tega postopka nekoliko strah, saj se mi je zdelo da bo sila neprijeten, vendar pa se je kolonoskopija izvedla s sedacijo, tako da med samim posegom nisem čutil ničesar, tako da je bila ta skrb popolnoma odveč. 

Kolonoskopija mi je pomagala odpraviti bolečine

No ko pa je bil postopek opravljen, pa je zdravnik dobil vse potrebne odgovore, tako da mi je lahko povedal kaj je z mano narobe. Izkazalo pa se je, da ni šlo za nič hujšega, saj sem imel zgolj nekakšno manjšo vnetje črevesja. To pa je bila zelo dobra novica, saj je to pomenilo, da sem lahko to razrešil zgolj z uporabo zdravil, katera pa mi je predpisal zdravnik. 

Tako pa so se že po enemu tednu jemanja zdravil, moje bolečine že povsem izničile, oziroma izginile, vendar pa sem moral vseeno končati cikel zdravil ,kar pa je trajalo nekje dobra dva tedna. Tako pa sem zelo vesel, da mi je kolonoskopija dala pozitivne odgovore ter ni bilo narobe nič hujšega.