Še kako prav pride zunanji fitnes


Categories :

Sama se od nekdaj ukvarjam z športom, kot otrok sem bila tekačica, danes pa si še vedno vzamem čas za tek in zunanji fitnes, ker ne prenesem, da bi telovadila doma ali v kakšnem notranjem fitnesu. Meni preveč pomeni, da se nadiham svežega zraka in prav zato obožujem tek.

Pri nas v mestu je pred kratkim bil postavljen zunanji fitnes in to je bilo zame fantastično, kajti vedno sem samo tekla in nisem pred tekom in po teku čisto nič telovadila. Čutila sem, da moje telo to potrebuje a nekako nisem imela volje zato. Ko pa so v mestu naredili zunanji fitnes, se je pri meni vse spremenilo. Sedaj predenj grem teči, se lepo raztegnem za zunanjih napravah in prav tako končam tek na istem mestu in takrat naredim vaje še za moč. Moram priznati, da se mi prav pozna na počutju in telesu, da sem začela uporabljati zunanji fitnes, kajti prej sem bila prepričana, da telovadba pred tekom in po teku ni tako pomembna. Sedaj pa še kako vidim, da je.

Res bi vsak kraj moral imeti zunanji fitnes in tekaško stezo, meni to pomeni ogromno, ker se poznam in vem, če to v našem kraju ne bi bilo jaz ne bi vsak dan trenirala, ker nebi imela volje brez naprav in brez točno določene steze. 

Zdravje je naše bogastvo in moramo ga negovati, kajti če pozabimo na svoje zdravje smo pozabili nase in ne piše se nam prav nič lepega. Vse več je ljudi z prekomerno telesno težo in to bi nas moglo skrbeti. Prav zato pa naj nas kdaj pa kdaj pritegne zunanji fitnes, pa če potelovadimo samo enkrat na teden, pa je boljše, kot če nikoli. Meni je narava vse, tako kot tek in zunanji fitnes, kjer lahko poskrbim zase in za svoje zdravo telo.