Kje prihraniti več denarja, ko potrebujete omega 3, v kapsulah ali v hrani


Categories :

Danes je poplava oddaj in prispevkov, ko vsi govorijo o zdravem načinu življenja, o zdravi prehrani in kako pomemben je vnos omega 3, bomo pravilno poskrbeli za svoje zdravje. Tudi sama rada pogledam kakšno oddajo, ko govorijo o tem, tudi preberem kakšne članke na temo zdrava prehrana, tako skušam za svoje telo poskrbeti kar se da najboljše.

Vsi pa vemo, da danes kvalitetna hrana ni poceni, če kupujemo slabo kakovostno hrano, pa ne vemo, če sploh kaj dobimo od nje. Tako smo postavljeni pred dilemo. Tako sem tudi jaz začela paziti, kaj jem in kaj kupujem, tako sem si naredila jedilnike, za vse sem poskrbela, le omega 3 mi je delalo težave, kajti spraševala sem se, če so res vse ribe kakovostne in sveže ali bi bilo boljše kupovati kar kapsule.

Tako sem vseeno dala na prvo mesto ribe in jih kar nekaj časa kupovala, potem pa sem videla, da čez mesec porabim kar nekaj več denarja in da to na dolgi rok ne bo šlo. Preveč denarja mi je šlo ravno za ribe, da sem dobila dovolj velik vnos omega 3 in to me je začelo obremenjevati. 

Šla sem primerjat moj mesečni strošek za ribe in kapsule omega 3, ki jih kupiš v lekarni in so kvalitetne. Na koncu sem videla, da z kapsulami omega 3 pridem skozi ceneje. Tako sem opustila vso to zmešnjavo z ribami in enostavno šla na kapsule. Danes vidim, da sem naredila pravilno odločitev, ker sem si tako prihranila kar nekaj letanj po trgovinah, skrbi in sam čas, ki sem ga porabila z pripravljanjem rib. Pride dan, ko si naredim ribe z veseljem, ko imam čas, takrat kapsule omega 3 ne vzamem, ker vem, da sem pojedla več kot odločno ribo s katero sem dobila dovolj omega 3, tako da sedaj vem, da so kapsule cenejše od nakupa potrebnih rib.