Ob besedi rak se vedno zamislim, kako pomembno je naše zdravje


Categories :

Zase bi lahko rekla, da sem v letih, kjer me težke življenjske situacije glede zdravja, precej prizadenejo. Ko pomislim nazaj, se enostavno nisem toliko obremenjevala z zdravjem, sedaj pa sem v obdobju, ko se dobesedno ustrašim že same besede rak, pa četudi jo slišim čisto bežno. 

Vedno, ko slišim besedo rak, postanem žalostna, ker pomislim na ljudi, ki se s to zahrbtno boleznijo borijo. Hkrati pa sem srečna, ker sem zdrava in se zahvalim višji sili, da je tako. Le kje so tisti brezskrbni časi, ko sem bila vesela, nasmejana, brez skrbi. Imela sem skrbi, a niso bile tako velike, kot so danes. Ko si enkrat ustvariš družino, začneš gledati na zdravje čisto drugače. Še posebej usmerjaš pozornost, da so otroci zdravi nasmejani. Zase bi rekla, da nisem bila ravno prijazna do sebe. Res, da sem se bala bolezni in še vedno se bojim, a tudi nič, nisem naredila zato, da bi skrbela pravilno za svoje zdravje. Nisem si vzela tistega potrebnega časa, ki ga človek nujno potrebuj zase.

Danes živim drugače, danes si vzamem čas, ker vem, da si ga namesto mene, ne bo nihče. Ker vem, kako hitro se ti lahko vse obrne, kako zahrbtna bolezen je rak in ne bom si dovolila, da ne bom pazila na zdravje. Veliko je odvisno od nas, kako se bomo počutili, kaj bomo naredili, kako bomo skrbeli zase, vse to se izraža v zdravju človeka. Jaz pravim, da je nujno potrebna pozitiva, kajti preveč obremenjevanja, skrbi ni dobro. Najdite nekaj, kar vas osrečuje, da boste takrat srečni, nasmejani, sproščeni. 

Vse pogostejši je pri nas rak in tega se je treba zavedati, da je zdravje v veliki meri odvisno od nas, preden bo prepozno. Sama bom naredila največ, kar je v moji moči, da otroke naučim, da je njihovo telo njihov tempelj. Beseda rak je zame najhujša beseda v zvezi z zdravjem.