Novi vikend, nova destinacija Pokljuka Zajamniki


Categories :

Tokrat, ko sem brskala po izletih, kam bi se odpravili za vikend, sem videla, da Pokljuka ponuja več izletov in ne samo okolico Pokljuke, tako kot sem jaz mislila. Videla sem izlet Zajamniki, ki me je čisto navdušil, povedala sem možu, če bi mogoče šli in tudi njemu je to bil zelo lep izlet, ker smo vsi imeli radi gorenjsko in gorenjske hribe. 

Lahko rečem, da je Pokljuka bila naša pogosta destinacija, a vedno smo hodili le tam okoli, nikoli pa se nismo napotili na tamkajšnje izlete, tako da sem bila vedela, da bomo sedaj spet šli na Pokljuko, vendar bomo pot nadaljevali naprej na Zajamnike. To je prekrasna planina, hodili smo približno dve uri, ker smo šli res počasi, otroci so se pogosto ustavljali in ni se nam mudilo prav nikamor. Ko smo prišli gor, pa smo videli veliko planinskih hišic, tako lahko otrokom lepo razlagaš, kako so ljudje včasih živeli v takšnih hiškah, res ima Pokljuka lepe izlete, ta je bil prekrasen in komaj čakam, da se podamo na nove poti, ker ima še kar nekaj destinacij. 

Ne vem zakaj, a nam vsem je Pokljuka vedno bila nekaj posebnega, mi bi vsaki vikend bili tukaj, ker nam je narava lepa, pot do nje je lepa, ko pa prideš gor, lahko vidiš vse, planine, ravnino, krave, hotel. Prav vse kar nudi Pokljuka je lepo.

Ta dan smo uživali, ker smo imeli tudi prekrasno vreme, na Zajamnikih pa je tudi bilo lepo, ker je bila ena hiška celo odprta in so lahko otroci pojedli malico kot se v teh krajih spodobi, kislo mleko. Na to planino bomo še prišli, ker je res lepa in ravno prav dolga, da lahko otroci vse prehodijo sami. 

Naša Pokljuka nas očara vedno, nikoli še nismo prišli gor, da se ne bi imeli lepo, vedno je bilo lepo vreme in dobro vzdušje.