Kompresijske nogavice so priporočljive za tek


Categories :

Ko tečemo, še kako trpijo naše noge, stopala, gležnji in zakaj si ne bi kupili kompresijske nogavice po meri in tako poskrbeli za naše noge. Pri teku vam bodo optimizirale cirkulacijo krvi, tako se boste med tekom zelo dobro počutili in tudi pomagale vam bodo pri samem okrevanju  po teku.  Tako bodo kompresijske nogavice poskrbele za vaše gležnje in tetive.

Če pogledamo, kako kompresijske nogavice po meri delujejo:

Vemo, da te nogavice stiskajo, tudi zato jih imenujemo kompresijske in s tem, ko imajo to nalogo nam pomagajo pri prekrvavitvi stopal in spodnjega dela noge in tako pospešijo pretok krvi v venah.

Nogavice so tako narejene, da zračni tokovi regulirajo temperaturo. Tako vas tudi ščitijo pred udarci in vam blažijo celotna stopala pri samem teku.

Definitivno je dobro uporabljati kompresijske nogavice po meri, kajti tako bomo poskrbeli, da se bodo naše noge dobro počutile med tekom in po teku.

Lahko jih kupite v vseh športnih trgovinah, danes so na voljo v raznih velikostih, barvah in tudi kompresija je različna, tako boste sami videli katere kompresijske nogavice vam odgovarjajo. 

Včasih se jih ni toliko nosilo, danes pa če boste šli na kakšno tekaško tekmovanje, boste videli ogromno barv dokolenk in prav to so kompresijske nogavice po meri, tekači so jih začeli ogromno uporabljati in prav je tako. Časi se spreminjajo in tudi način oblačenja in obutve za tek se sčasoma spreminja, ko boste kupovali celotno opremo za tek, vam bodo že sami prodajalci ponudili kompresijske nogavice po meri in vam svetovali katere so dobre prav za vas. Kajti vedno večja je izbira in na trg prihajajo novi in novi modeli, ki so vedno boljši od starih modelov, saj se trudijo popraviti določene pomanjkljivosti, ki jih preko testiranj ugotovijo. Zato se prepustite strokovnjakom in naj vam izberejo pravilne kompresijske nogavice po meri, da bodo služile vašim nogam in stopalom in vam bo tek v užitek.