Ko lamelne zavese niso več čiste, jih je treba očistiti


Categories :

Vsi vemo, da ko se montirajo lamelne zavese nanje, kar pozabimo. Ne smemo pa pozabiti, da se tudi lamelne zavese umažejo. Se spominjate, kako pogosto so vaši starši ali stari starši prali navadne zavese, ki so jih imeli v dnevni in kuhinji? Jaz se spominjam, da je to bilo čisto vsako pomlad, zato mi je čisto jasno, da bi se morale tudi lamelne zavese, čez kakšno leto, ko so bile montirane oprati.

Že dolgo nisem bila v pisarni svojega moža, ker imava res ločeno življenje, kar se tiče službo. Jaz pustim njega, da dela v miru svoje delo, on pa pusti mene. Tako sem se en dan odločila, ker sem bila blizu, da se oglasim v njegovo pisarno. Bil je zelo vesel, ko me je videl, jaz pa nisem bila tako vesela, ker sem videla, kako so se lamelne zavese umazale, in da nič ne naredi glede tega. Ko sem ga vprašala, ali je lamelne zavese že sploh kdaj dal očistiti, me je čudno gledal, kajti prepričan je bil, da se lamelne zavese ne čistijo. Nisem vedela, kaj naj naredim, ker je bilo sredi dneva, zvečer pa ne bom hodila ponovno, da bi dala dol lamelne zavese in jih oprala doma, zato sem mu naročila, naj jih sname, ko bo šel domov.

Kako so bile rumene, to se je videlo na daleč, kako on tega ni opazil. Ko sem nalila vodo in jih dala namakati, sem bila presenečena, ker je voda bila čisto sivo rumena. Katastrofa. Povedala sem mu, da je imel res umazane lamelne zavese in da si tega ne sme več dovoliti, ker stranke to vidijo. Še kar je vztrajal, da ni bilo tako hudo, dokler jih drugi dan ni montiral nazaj. Takrat pa je videl razliko, ker so se lamelne zavese spet svetile in bleščale, ker so bile ponovno bele barve in ne več sive.