Kje se dobi dobra kopalniška keramika?


Categories :

Najpomembnejši del kopalnice je vsekakor keramika. Keramika močno vpliva na izgled toaletnih prostorov. Vsi sanjamo o lepi in urejeni kopalnici, vendar je realnost pogosto drugačna, sploh, če gre za kopalnico nekoliko starejšega datuma, ki jo je že načel zob časa. Veliko mojih prijateljev se je zato že odločilo za zamenjavo keramike v kopalnici. Pri tem so staro opremo, kot so školjka, umivalnik, bide in banja zamenjali z novo. Največjo spremembo pa v prostor vnese menjava keramičnih ploščic. Te morajo biti dobro izbrane, saj se ob neprimerni izbire barve kopalnica navidezno zmanjša.

Pri nabavi novih ploščic je treba upoštevati tudi dejstvo, ali ima kopalnica okno ali ne. Kopalnica brez okna je že sama po sebi temnejša, zato vam odsvetujemo, da bi si v njej omislili ploščice temne barve. Nekateri se odločijo za mozaik, ki je izdelan po naročilu in dražji od navadnih ploščic. Pogosto se pojavi kot dopolnilo keramičnim ploščicam v kopalnici. Lepa keramika kopalnici vdihne dušo. Poleg estetskega izgleda pa je sodobna oprema tudi izredno uporabna. Pri izbiri opreme si oglejte več katalogov in obiščite številne salone in pohištvene trgovine. Samo tako boste našli keramiko, ki bo najprimernejša za vašo kopalnico in vaše potrebe. Pri tem se vsekakor ne gre zaleteti.

Pomemben del opremljanja kopalnice so tudi luči v njej. Ali bo svetloba hladnejša ali toplejša? Tudi od tega je odvisno, kako se boste počutili v kopalnici. V slednji preživimo več časa, kot si morda mislimo. Naj vam položimo na srce, da za marsikateri kos keramike ali pohištva, ki je v trgovini videti odlično, velja, da pod drugačno osvetlitvijo v vaši kopalnici ne izgleda tako. Pri nakupu keramike vselej upoštevajte tip osvetlitve, ki jo imate doma. Pri izbiri osvetlitve vam bodo na pomoč priskočili prijazni prodajalci, ki vam bodo z nasveti pomagali do tega, da bo keramika v vaši kopalnici zasijala v najboljši možni luči.