Moška ura kot odsev osebnosti


Categories :

Moška ura večini moškim pomeni veliko, saj se nanjo velikokrat navežejo. Zanimivo je, da so moški pri izbiri ročne ure precej izbirčni in zahtevni. Porabijo kar precej časa preden se odločijo za tisto, ki ustreza njihovim željam in potrebam. Moškemu moška ura ni samo nekaj, kar je skoraj vseeno kako izgleda in kakšne funkcije ponuja. V primerjavi z ženskami imajo v povprečju manj ur. Zadoščata jim ponavadi dve, ena moška ura za službo ter druga za športne aktivnosti. Ženske pa izbirajo ure še glede na garderobo.

Nekatere gredo celo tako daleč, da si omislijo za vsako obleko drugo ročno uro, ki je tudi barvno usklajena. Moški glede barv niso tako zahtevni oziroma pasovi za moške ure so umirjenih barv, kot so črna, siva ter rjava barva. Veliko moškim je še vedno najbolj všeč jeklen pas, čeprav je nekoliko manj udoben za nošenje. Izraža pa njihovo naravo. Elegantne ure za poslovne in slavnostne priložnosti pa imajo še vedno največkrat pas iz finega usnja, ki je tudi najbolj udoben za nošenje. Obstajajo pa tudi moški, čeprav so v manjšini, ki ne marajo nositi ročnih ur, ker je ne prenesejo na zapestju in se nanjo ne morejo navaditi.

Na drugi strani pa je veliko takih, ki se počutijo kot, da jim nekaj manjka, če nimajo ure na zapestju. Razmerje med analognimi in digitalnimi urami je na strani digitalnih. Proizvajalci ves čas spremljajo trende tega razmerja, da temu ustrezno prilagodijo svojo proizvodnjo. Moški, ki se odločajo za analogne modele ur, so ponavadi bolj elegantno oblečeni. Tisti, ki nosijo športne digitalne ure pa so ponavadi bolj športno oblečeni in se s športom tudi ukvarjajo. Nekaterim so všeč bolj ekstravagantne ure, s katerimi želijo pritegniti pozornost. Najnovejši trend na tem področju so ročne ure izdelane iz lesa, ki so ročno izdelane in tudi unikatne.