Ker se je podražilo skoraj vse, so se podražila tudi drva


Categories :

Moja soseda neprestano jamra, koliko ima dela z drvami. To pa zato, ker imajo kurjavo na drva in imajo to srečo, da imajo svoj gozd. Vendar ona s tem ni zadovoljna, ona pravi, da raje ne bi imela gozda in bi raje drva kupila. No, ona pa ne razume nekoga, ko ima isto kurjavo na drva in si drv ne more privoščiti, ker se je cena drv skoraj podvojila. Kaj bi dal ta človek, da bi imel svoja drva. Njemu nebi bilo problema delati od jutra do večera, samo da bi v garaži bila drva. Saj veste kako pravijo za drva- drva grejejo dvakrat. Takrat ko jih zlagamo in ko z njimi kurimo. 

Mi imamo ogrevanje samo na drva in še kako dobro vem, koliko smo plačali drva lani in koliko letos. Kam so šle te cene drv, človek ne more vejreti. Letos smo plačali drva skoraj enkrat več, kot lani in lahko rečem, da smo dobili tudi slabša drva, ker jih ljudje vseeno na veliko prodajajo in prodajalci so izkoristili trg. 

Ko premišljujem o tem času, bi najraje kupil gozd, kjer bi si lahko drva sekal in urejal sam. Prav užival bi v tem, ko bi vedel, da bom lahko imel svoja drva in da mi prodajalci ne bodo višali cen. Bojim se drugega leta, kaj bo prinesel čas in koliko bodo stala drva. Vseeno pa mi je jasno, da toliko ko so se drva podražila letos, se drugo leto enostavno ne morejo. Upam, da imam prav in da drugo leto ne bomo ostali brez ogrevanja, ker bodo drva šla spet gor. 

Ker se je podražilo skoraj vse, so se podražila tudi drva