Dobra delovna zaščita, ki jo nosi sosed pri košnji trave


Categories :

Včasih se mi zdi, da smo prav znoreli z košnjo trave, ko trava že malček zraste, že letamo z kosilnico, vse več žensk kosi travo, vse imamo pod nadzorom, samo zaradi sosedov, naš sosed pa je drugačne, njegova delovna zaščita vedno poskrbi za njegovo varnost, ko gre kosit travo. Trave ne kosi pogosto, lahko bi rekli trikrat čez celo poletje, ker pravi, da je travnik nekaj najlepšega kar lahko imamo. Za samo košnjo trave, se odloči takrat, ko pobere vse zdravilne rožice, ki rastejo na njemu. 

Njegova delovna zaščita je res dobra. Dopade se mi, da ne kosi vedno ko ima 5 minut časa, tako kot mi vsi ostali, nam še na kraj pameti ne pride več delovna zaščita, največ jih kosi v navadnih oblačilih, nekateri celo brez majice, ženske pa tudi ne poskrbijo, da bi se varno obule in oblekle, delovna zaščita za njih ne obstaja. Pa ni prav, niti ni prav, da so ženske začele kositi in vse več jih je, zakaj bi ženska kosila, če ima v hiši moškega. To res ni delo ženske. A tega je  vse več in več.

Naš sosed se tako na samo košnjo pripravi, njegova delovna zaščita obsega vse, obleko, rokavice, čevlje, ščitnik za oči, trak za švic. Ko ga tako pogledaš, se ti sama košnja zdi prav lahka, ker enostavno tudi tako izgleda, ker je njegov korak varen in kosi sproščeno. Sedaj, ko gledam vse več ljudi leta z kosilnicami, kosi hitro, samo da je čimprej narejeno. Tudi kosit gredo hitro, za to delovna zaščita ne pride v poštev, če bi se oni spravili k košnji počasi, brez slabe volje z pravilnimi oblačili, bi lahko celo v košnji uživali, kot uživa ta naš sosed. Seveda uživa, ker to počne trikrat na leto in je njegova delovna zaščita popolna. Tako točno ve, da ko bo pokosil, bo imel za kar nekaj časa mir.