Brez jutranje kave se moj dan ne more dobro začeti


Categories :

Mislim, da nisem edina, ki zjutraj potrebuje kavo, da se njen dan začne. Sama imam tri otroke in povem vam, da se zjutraj z lahkoto prebudim eno uro prej, da imam čas zase. 

Uživam, ko zjutraj vstanem, si prižgem radio in pristavim posodo za kavo. Ta jutranji mir, tišina, ko sem lahko samo jaz, mi pomeni največ. Če imam zjutraj ta ritual, me napolni z energijo za cel dan. Otroci še sladko spijo in tako imam eno uro časa, da se posvetim samo sebi. 

Zanimivo je bilo, ko se je enkrat prebudil moj mož in se mi pridružil pri kavici, kot češ da mi bo lepše, ker ne bom sama. Sprva nisem vedela, kako naj mu povem, da sem zjutraj najraje sama. Potem pa sem brez ovinkov povedala, da lahko zjutraj brez slabe vesti spi, ker uživam biti sama. Od takrat naprej se tudi mož ne prebuja prej. 

Ko je moja kava skuhana, si po navadi privoščim 20 min sproščanja, ob branju knjige, časopisa, gledanju televizije, kar mi pač tisti dan odgovarja. Potem se počasi začnejo prebujati otroci in takrat jaz izkoristim priliko in se grem v kopalnico uredit. 

Sedaj že vsi vedo, da se zjutraj zbujam prej, ker mi je všeč, da v miru spijem svojo kavo. Nekateri ljudje so bolj večerni, nekateri pa jutranji. Jaz zagotovo spadam v kategorijo jutranjih. Jutra so meni najlepši del dneva. To so trenutki, ko sem lahko sama s seboj, ko me nihče ne moti in je tišina. Potem se začne dan, ko ni več tišine in se začne akcija. Vsak človek potrebuje nekaj časa zase, jaz ga najdem v jutranjem času ob pitju jutranje kave.