Odkritje kaj pravzaprav je kanjoning je bilo zanj pravi avanturistični raj


Categories :

Že od nekdaj je Luka privlačila privlačnost skritih čudes narave in talko je bil kanjoning nekaj, kar ga je navdušilo isti hip, ko je slišal zanj. Ker je bil kanjoning aktivnost, ki je vključevala raziskovanje razgibanih kanjonov in premagovanje ovir v njih, se ni mogel upreti, da bi to kar se da hitro preskusil. Z razburjenim srcem se je Luka odpravil na nepozabno avanturo.

Opremljen s čvrstim neoprenskim kombinezonom, čelado in skupino sopotnikov vznemirjenja se je Luka podal globoko v osrčje veličastnega kanjona. Hrup vode je napolnil zrak, ko so se približali prvi oviri – visokemu slapu. Luka je globoko vdihnil in se potopil v ledeni slap ter začutil, kako mu navdušenje preplavlja žile.

Odkritje kaj pravzaprav je kanjoning je bilo zanj pravi avanturistični raj

Ko so nadaljevali, je Luka naletel na ozke soteske in strme pečine, ki so predstavljale nov izziv. Pod vodstvom izkušenih inštruktorjev se je previdno spuščal po strmih skalah, s čvrstim oprijemom in neomajno osredotočenostjo. Zdelo se je, da stene kanjona šepetajo zgodbe davnih časov, Luka pa je pozorno poslušal in čutil globoko povezanost z razgibano pokrajino. Z minute v minute je vedel, da je kanjoning njemu bolj pisan na kožo, kakor je sprva mislil.

Nenadoma so dosegli del kanjona, kjer so vodni tokovi postali močnejši in bolj turbulentni. Prišel je čas, da se Luka sooči z najvišjo preizkušnjo – drznim skokom v globok, ozek bazen. Adrenalin je preplavil njegovo telo, ko se je pognal naprej in se dvignil v zrak kot ptica. Pljusk vode ga je oblil, ko se je potopil v bazen, iz njega pa se je pojavil zmagoslaven nasmešek na obrazu. Takrat je končno občutil v popolnosti, kaj kanjoning pravzaprav pomeni.

Pot se je nadaljevala, Lukova odločnost pa je bila z vsakim izzivom močnejša. Prebijal se je skozi ozke razpoke, plaval proti močnim tokovom in se prebijal po spolzkih skalah. Vsaka premagana ovira ga je pripeljala bližje osrčju kanjona in občutku samo odkrivanja, ki ga še nikoli ni doživel.

Ko se je Luka pohodil nazaj v civilizacijo, je spomine na kanjoning avanturo za vedno vtisnil v spomin.