Gozdno gospodarstvo Novo Mesto nas je dolga leta skrbelo z kvalitetnimi drvmi


Dolge leta smo se doma ogrevali s kaminsko pečjo, torej smo kurili drva. Skozi leta, pa se je naša potreba po ogrevanju razširili in smo preklopili na centralno ogrevanje.  

V času, ko smo se ogrevali na drva, nam je zalogo drv vedno priskrbelo gozdno gospodarstvo Novo Mesto. Z njimi smo se lahko vedno dogovorili za kakršen koli termin dobave, pri temu pa niso niti malo komplicirali. Prav tako so cene kubika drv vedno nihale, vendar gozdno gospodarstvo Novo Mesto s tem ni imelo težav in so držali relativno nespremenjeno ceno, kar je bil ogromen plus za nas. 

Gozdno gospodarstvo Novo Mesto nas je dolga leta skrbelo z kvalitetnimi drvmi

Čez čas pa se je potreba po kurjenju na drva pri nas izrazito zmanjšala, vendar smo še vedno dobavljali drva, saj smo mislili, da jih bomo rabili. Nato pa smo popolnoma prekinili s ogrevanjem na tak način, torej preko kaminske peči, ter smo preklopili na centralno ogrevanje na elektriko. 

Ker pa smo skozi dobavljali drva, se nam je doma naredila prava zaloga drv in nismo vedeli kaj bi z njimi naredili. Malo smo gledali in povpraševali, če bi kdo rabil drva, vendar ljudje niso bili tako zainteresirani, saj smo imeli kar veliko količino. 

Nato pa smo ugotovili, da gozdno gospodarstvo Novo Mesto ne posluje le z dobavo drv, temveč tudi z odvozom drv. Tako smo se lahko brez problema dogovorili, da nam v nekaj obrokih odpeljejo drva, ki so se nam nakopičila skozi čas. Le ta drva pa bodo naprej prodana naprej in ne bodo šla v nič. Prav tako smo se skupaj nato dogovorili za plačila na obroke, saj smo menili, da bo tako najbolje za nas, da bi dobili denar v nekaj obrokih. 

Gozdno gospodarstvo Novo Mesto nam je torej povsem rešilo težave s kopičenjem drv, pred tem pa so nas zelo skrbno dobavljali z kvalitetnimi drvmi za kurjenje. O gozdnem gospodarstvu Novo Mesto imamo torej samo dobre izkušnje.