Na tečaj jadranja se prijavite, če si želite naučiti samostojnega upravljanja z jadrnico


Categories :

Ste kdaj pomislili, da bi znali samostojno upravljati z jadrnico? Vaše sanje lahko hitro postanejo resničnost, le na tečaj jadranja se morate prijaviti. Ta je primeren za vsakogar, ki mu je jadranje pri srcu, ne glede na svoje predznanje in predhodne izkušnje.

Jadranje postaje zelo priljubljen način sprostitve in preživljanja dopusta. A za to ne potrebujete svoje lastne jadrnice, ampak jo lahko tudi najamete ali se pridružite kater od posadk z izkušenim skiperjem. Toda tudi v tem primeru je priporočljivo poznati nekatera osnovna pravila jadranja in upravljanja z jadrnico, saj tako ne boste zgolj opazovalec.

 

Kaj boste obvladali po opravljenem tečaju jadranja?

Verjetno se na tem mestu sprašujete, kaj boste s tečajem jadranja sploh pridobili. Dejstvo je, da je tečaj jadranja namenjen izključno temu, da se naučite upravljati z jadrnico, zato je v celoti izpeljan na prilagojenih jadrnicah.

Te vam omogočajo, da v praksi izkusite vse situacije na morju, se naučite pripraviti jadrnico za plovbo, se naučite osnov delovanja jader in vse kar morate vedeti tudi o vplutju in izplutju jadrnice. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na vse mornarske veščine, pomorske predpise in druga pravila, ki veljajo na morju.

Kako poteka začetni tečaj jadranja in kje se izvaja?

Kot smo že zapisali, se tečaj jadranja izvaja na posebnih jadrnicah. Zato je povsem logično, da tečaj poteka izključno na in ob morju. Tovrstni tečaji praviloma trajajo dva dni in to je dovolj, da se naučite osnov varnega jadranja.

K temu pripomorejo tudi izkušeni in strokovno podkovani inštruktorji. Vsi imajo naziv učitelj jadranja, zato imajo na področju posredovanja teh vsebin veliko izkušenj in znanja. Njihova glavna naloga je, da vas čim bolje pripravijo na samostojno jadralsko pot, zato tečaj jadranja vodijo z veliko mero odgovornosti in profesionalnim odnosom.