Ležišče na dopustu je bilo takšno, da sem komaj čakal večere


Categories :

Saj veste, ko greste na dopust, ima vsak svoje prioritete. Nekaterim je najpomembnejša lokacija, drugim ležišče, spet tretjim opremljenost. Sam nisem nikoli dal poudarek na ležišče, vse do letos, ko sem prvič videl, kako je lahko ležišče na dopustu pomembno.

Namreč do lani se z ležiščem nisem obremenjeval, več mi je pomenilo, da sem bil v lepem kraju, da sem doživel dan. Samo spanje je bilo pač takšno, kot je pač bilo. Je pa res, da sem se vračal z dopusta utrujen in zmatran, ampak sem to prepisoval samemu dopustu. Tako sem letos rezerviral sobo v prenovljenem hotelu, ker res ni bil drag in lokacija je bila noro lepa, kajti imel sem do morja le nekaj korakov. 

Komaj sem čakal na ta dopust, vzel sem si ga zato, da se bom spočil in na koncu sem se resnično spočil. Ker vedno pridem z dopusta utrujen, sem si tokrat rekel, da si bom vzel še tri dni dopusta, ko pridem domov, da pridem malo k sebi. A tokrat me je presenetilo ležišče, da dopusta, ko sem prišel domov, nisem pričakoval. 

Tako dobrega ležišča še jaz nikoli nisem imel, tudi doma ga nimam. Jaz sem na tem dopustu spal, ko dojenček. Ko sem zaspal, se niti enkrat nisem prebudil, šele zjutraj, ko se je delal nov dan, sem se prebudil. To ležišče, ki so ga imeli, je bilo fantastično. Jaz vam ne morem opisati, človek bi v njem spal tudi več dni. 

Tokrat sem prvič ugotovil, da pa ima ležišče še kako pomembno vlogo na samem dopustu. Jaz sem ta dopust preživel čisto drugače, kot pa sem jih preživljal prej. V ta hotel bom še prišel, samo zato, ker je ležišče res noro dobro. Splačalo se je plačati malo več in imeti takšno dobro in novo ležišče, ker sem spremenil mnenje, da na dopustu ne rabiš dobre postelje.