Dateljni niso ravno dobrodošli, če hujšate


Categories :

Jaz sem se vrgla spet v dieto, kot že neštetokrat in vedno pride kakšen praznik ali rojstni dan, ko je moja dieta prekinjena, tokrat so mi jo prekinili dateljni, pa sploh nisem vedela. Včasih se sprašujem kako lahko nekdo vztraja in shujša po 30 in več kilogramov, jaz pa se borim z temi 5 kilogrami in ne zmorem. 

Tokrat sem bila res pridna, a sem pošteno zafrknila, ker sem jedla suhe dateljne, dateljni pa redijo. Jaz pa tega nisem vedela. Non stop sem poslušala, kako so zdravi in sem si mislila, da pa jih bom vključila v prehrano ,da se bom boljše počutila. Verjamete ali ne, sem se res boljše počutila, čeprav sem hujšala, potem pa mi ni bilo jasno, zakaj jaz nisem nič lačna in sem skoz polna energije in dobre volje, kilogrami pa itak niso šli dol, malo sem preletela mojo prehrano in ugotovila, da so bili problem dateljni, ker vsebujejo kar veliko sladkorja.

Joj, kako jezna sem bila takrat, minilo je že kar nekaj dni mojega hujšanja in takrat se mi je zdelo, da sem ponovno na začetku, tako sem bila jezna, da tega nisem vedela prej ali pa da mi ni nihče povedal, jaz pa sem mislila, kako se jaz zdravo in dobro prehranjujem. 

Tako so me dateljni nesli, od tistega dne naprej jih nisem več jedla in veste kako se je poznalo na moji energiji, potem pa sem bila brez energije in tečna, kar vsi so bežali od mene stran, če mi je kdo pokazal kriv prst, sem bila jezna. Kilogrami so sedaj šli dol, dateljni pa niso bili več ne mojem krožniku, vem pa, da jih bom še jedla, ko bom kilograme dala dol, takrat si jih bom privoščila kakšne tri na tri dni in bo ravno prav, ker pa so vseeno dateljni zdravi za organizem, tako da jih ne bom izključila iz prehrane.