Nepopuljene obrvi poudarjajo neurejen in zanemarjen videz


Categories :

Ko se odpravljamo na razgovor za službo ali na kakšen pomembnejši sestanek, vselej poskrbimo za svoj videz in urejenost. Do potankosti zlikamo svoja oblačila, uredimo pričesko, očistimo čevlje in stajling zaokrožimo s pravilno izbiro nakita. A vse to nam ne pomaga nič, če pri tem ne pomislimo na obrvi. Če so obrvi nepopuljene, to izdaja, da vendarle nismo tako perfekcionistični, kot bi se radi prikazali. Nepravilno oblikovane obrvi pa pričajo o tem, da nam primanjkuje smisla za estetiko. Obrvi so del obraza, ki obrazu pomaga, da zažari v svojem najlepšem sijaju – če so le pravilno oblikovane. Niti dva človeka ne moreta imeti enako oblikovanih dlačic nad očmi; to je odvisno od strukture obraza, ki narekuje bližino obrvi očem, njihov potek, lok in način poraščenosti.

Če vam obrvi na enem koncu zmanjka, jih lahko spretno dorišete oziroma dopolnite z uporabo svinčnika ali senčila. Vendar je treba uporabiti ličila, namenjena obrvem, in ne tista za oči, kar je pogosta napaka, ki jo naredijo začetniki. Treba se je naučiti tudi pravilno uporabljati ličila za obrvi in seveda znati izbrati pravilen odtenek glede na barvo las. Poskušajte se izogniti trajnemu barvanju obrvi – v našem kozmetičnem salonu smo videli že preveč neuspelih trajnih barvanj, sploh takih, ki so se jih stranke lotevale na lastno pest z barvo za lase. Mnoge stranke pridejo k nam tudi s tetoviranimi obrvmi, ki s tetovažo že zdavnaj niso več zadovoljne. Vse povedo, da je šlo ali za mladostniško napako ali za pomanjkanje znanja o urejanju obrvi.

Skoraj vse so s tetoviranjem želele pridobiti trajno narisane obrvi in tako prihraniti čas, ki bi ga porabile za puljenje. Veliko jih je dolga leta delalo eno in isto napako in svoje obrvi brilo z britvico (»Saj imam vendarle tetovažo!«). Takim strankam predlagamo vrisovanje obrvi ali microblading, s katerim lahko rešimo, kar se rešiti da. Vtetovirane obrvi so običajno zelo vpadljive, saj so narejene s črno barvo, kar je enako, kot če bi si jih narisali s črnim svinčnikom. Obrvi pa morajo biti vedno dva odtenka svetlejše od las. Tetoviranja obrvi se ne lotevajte, da vas kdaj v prihodnosti zaradi tega ne bi bolela glava. Raje se izobrazite na področju oblikovanja obrvi in se redno lotevajte pravilnega oblikovanja z ustreznimi pripomočki. Ko vam določena pinceta preneha služiti, ne vztrajajte z njo, ampak kupite novo, saj boste le tako dosegli vse dlačice, tudi tiste najtanjše. Skrivnost uspeha, tudi kar se tiče obrvi, je vedno v detajlih in v tem, da pridobite pravilne informacije.